GALLERINÄTTER i Hangaren

Malmö Gallerihelg 2021.

HANGAREN2021- Media Wave, Stickerfe5t, UNG, Blues, Extinction rebellion and Echo Chamber.

Två dagar innan årets Gallerihelg får CFUK besked om ett 3-årigt Allmänna Arvsfondsprojekt kallat UNG- Urbankonsthall. En dag innan kommer beskedet att Kampen skall ingå i Malmös Ljudkulturzon, ett besked med 100% politiskt jakande från samtliga partier. Vernissagen blev lyckad!

Den stora samarbetsmålningen på utsidan som hade en intention att lyfta ett folk som finns i hela världen men som saknar en gemensam kultur och ett gemensamt språk. Men med tiden har även verket kommit att handla om hur man arbetar med någon som man inte gillar eller till och med avskyr.

Här finns ju även alla målningar på insidan sedan tidigare år med texter vid varje måleri för den mer intresserade.

Det pågår en stor ljudinstallation som heter Echo Chamber med Kaspar Liepins. Denna är hörs/visas enbart på fredag.

En utställning av Stickers med 100-tals konstnärer/bildskapare finns under Stickerfest5 curaterad av Jens Regler.

Installationen: Media Wave av Alexander J Weisend.

BAM– en rytmisk fest utlovas 15.00 på lördag.

UNG– Urbankonsthall presenteras som precis fick ett stöd på 6 miljoner de kommande 3 åren av Allmänna Arvsfonden. En skiss av Julian Szlagowski Vence och Alexander J Weisend. Samarbetet med Arvsfonden medför att vi skall fokusera på ungdomar mellan 12- 25 år under en 3-års period. Därav skall vi bygga en UNG- Urbankonsthall som planeras, organiseras och genomförs av den målgruppen. Är du en av dem?

Gatukonsten Extinction Rebellion av Hangarens duvor.

Gong performance med Sergio Gio på söndag.

Malmös 179 olika nationaliteter representeras av en tomt vitt A4-ark i taket. Hangaren vill vara en plats där man möts och skapar en gemensam konst/kultur, unik utifrån det unika Malmö.

En skyffel finns i taket som en flirt med Marcel Duchamp. En tanke om att konsten är för precis alla. Hangaren vilar även på ett manifest bestående av en mening från alla tidigare Konstmanifest historiskt.

Shackels of Choice– en installation av Kai Wollin

En utgångspunkt från Richard Long. En uppmaning till budskap och innehåll inför valåret. En grund för en konstnärlig tankesmedja. Under 3 år skall vi nu i Urbankonsthallen formulera inte bara var och hur? Utan även vad en framtida Urbankonsthall i Malmö skall innehålla.

Och en hel del massa mer såklart som vi som arrangörer knappt vet om själva.

2 777 besökare.

Malmö Gallerivecka 2020.

En skulptural installation kring frågor om Gender. Röster utan gränser och Eter.
 • Visning av stora väggen utomhus med alla dess målare. Måleriet inne står kvar sedan förra året. Senaste målningen är gjord av Jocelin Ramirez och presenteras med en film gjord av Jacob Carlsson.
 • En musikalisk Konstresa med Härvaro och Bianca. Fredag 25:e kl.16.00
 • Körsång med Röster Utan Gränser. Lördag 26:e kl.15.00.
 • Malmös Fulaste målning koras. Lördag 26:e kl.16.00.
 • Baby Boom Bandit Band Lördag 26:e16.30
 • ETER en ljud/musikaliskt installation. Söndag 27:e kl.12.00.
 • Salsa (Rueda de casino) med Ordning & Rueda. Söndag 27:e kl.15.30.
 • En fotoutställning med Bengt Jansson. Celebrities- past and tomorrow. Quiz.
 • En skulptural installation av Dani(el) Wollin om hens personliga erfarenheter och reflektioner kring könsidentitet, sexualitet och samhällsnormer.
 • En redovisning arkitektoniskt kring hur en Urbankonsthall kan se ut med ledning av IDAS, Internationella Designers och Arkitekter i Sverige.
 • Agora av Anders Reventlov. Skulptur.
 • Sergio Gio. Skulptur.
 • Ett par kuber med konst under konstruktion. Ruskig Ångest.
 • Malmös Flaggor, under konstruktion. Julian Vence.
 • En hyllning till Duchamp.
 • Samtal med intressenter kring vår process att etablera en Urbankonsthall i Malmö med Hangaren som skiss.

Galleriveckan genomfördes helt utan stöd från någon förutom CFUKs idella engagemang. Och med hjälpa av Konstfrämjandet såklart!

665 Besökare

Malmö Gallerinatt 2019.

Installation av Stina Pehrsdotter och Niclas Hallberg, K-Pop, The Unnie Vibe, Härvaro och Bianca. Anonym konstnär.

Ute:

Det finns ett folk.

Ett ambitiöst samarbetsmåleri i syfte att lyfta det folk i världen som identifierar sig i flera kulturer samtidigt men saknar ett gemensamt språk. 

(GI)wtwdid, Ruskig Ångest, Mech, Skil, Marr, Anders Reventlov, Rolf Carl Werner, Jacob Cowan, Julia Rio, Vial, Queen Bless, Charles Liquor och DB.

Inne:

DJ Original Renegade och DJ 2 Fresh, The Unnie Vibe- (Dans), Kiyen, Wallmapu(Chile)- Stor måleri, Johnny mfl.- Eldakrobatik, Reaktioner, Mauritz Tistelö- Poesiperformance, Sergio Gio- Performance, Jestr(Sydafrika)- Måleri, Bengt- Informativ process visning kring träd. Erik GI- Skulptur, Ruskig Ångest- Maikens sovfiltar. Installation, Öppen dansscen, Ensamhetens Problematik- Installation. Petter Ivarsson.

Medborgardialog, Vilken Gatukonst vill du se i Malmö? Interaktiv björk för dig.

Gallerinatten genomförs I samverkan med MKB Fastighets AB, ABF och CFUK.

1430 Besökare.

Malmö Gallerinatt 2018.

ansen har sökt sig till Hangarens utomhus area. Den vill vi kanalisera och ge kontinuerligt och vardagligt utrymme för. Stora företag som Volvo och Ubisoft/Massive gillar tanken på att ha event här.

Alla målningar från 2017 finns fortfarande kvar. Det ambitiösa samarbetsverket Det finns ett folk på Hangarens utsida har påbörjats och processen visas upp under kvällen.

Boken HANGAREN 2013- 2018 har release i samarbete med Eklundh/Paglert förlag.

På plats genomförs performativa framträdanden av DJ Original Renegade, Sergio Gio och Hector Palacio, Stina Pehrsdotter och Niclas Hallberg samt eldakrobatik av Johny.

Gallerinatten genomförs av CFUK, Malmö Kulturstöd, MKF Fastighets AB samt ABF.

5673 Besökare.

Malmö Gallerinatt 2017.

Installation av Bengt Jansson. Porträtt sprayning med Niklas Sandberg. Performance av Mauritz Tistelö. Ensamhetens problematik av Petter Ivarson.

För första gången öppnar Hangaren och bjuder in för visning. Detta har vi sedan gjort varje år sedan dess i samverkan med Konstfrämjandet i Malmö.

Hangaren visar alla målare som gestaltat på insidan:

Safe, Loads Crew- Bane, Mech, Bless, Gore och Big M. Vickan, Anders Reventlov, MRTN, Klive, Polar, Ruskig Ångest, Fiya, Smokey och Shalak. Kis, Ligisd, Vejam och Rizo. Pani, 7DC Fups, Kaos, Lisa Ewald, U&iRoNE, Max Solca, Un Kolor Distinto- Cines och Jekse. Morgan Tabernik, Sergio Gio, Drottning Oreda, Amara Por Dios, Omatiks- Delicious Brains, Dotsy och Scope. NER, TSM, Diaré/Space, MOA, VIM, ALL- Mate, Detos, Mins, Ogre, Fusk, Soten, Ulrik och Done. Artista, Girls Crew, Pins, Bomby, CasRoc, Vial, Fuksh, WTass, Jestr, Emmilou, Rolf Carl Werner, Lads HPS och Iron.

2638 Besökare.